Zdjęcia produktu
Niestety na chwilę obecną w naszej bazie nie ma sklepów posiadających {produkt} w magazynie. Prosimy spróbować ponownie później.
Tojiro Basic VG-10
praktyczny nóż kuchenny, bardzo użyteczny przy produktach minimalnej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny rewelacyjnie się sprawdza w trakcie cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek albo śladowego pieczywa. Genialny dla tych, którzy nie lubią wielkich noży.
VG10 została opracowana poprzez Takefu Special Steel, firmę założoną w 1954 roku i znaną z produkcji laminowanej stali użytkowanej w wytwarzaniu noży. W swej ofercie posiadają szereg stali „linii V”, takich jak V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1 oraz serię „V Gold”, która obejmuje VG10. Przez niezwykle restrykcyjną politykę eksportową praktycznie wszystkie noże (lub ich głownie) muszą być wytwarzane w Japonii. Taka zawartość chromu klasyfikuje tą stal jako nierdzewną, ale dodatki molibdenu, wanadu I kobaltu powodują że ma ponadprzeciętną agresję i pozwala hartować się choćby do 64 HRC, przy czym typowo zostaje na poziomie 60-61 HRC. Wytrzymałość VG-10 na rdzę i patynę że noże kuchenne z tej stali są jednymi z najpraktyczniejszych na start przygody z japońskimi nożami, też sprawdzą się jako upominek.
Skład stali:Węgiel: 1%
Chrom: 15%
Molibden: 2%
Wanad: 0,2%
Kobalt: 1,5%
W naszym rankingu znajduje się 0 promocyjnych ofert w cenie 0,00 zł.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm Galeria Home, F-315. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.