Stal damasceńska to numer jeden użytkowany w produkcji wysokiej jakości noży. Powstaje z 2 stali o przeróżnym składzie, które poprzez ogrzewanie łączy się w jedną całość, czego konsekwencją jest oryginalna kompozycja ostrza o znakomitych właściwościach. Stal damasceńska jest twarda, wytrzymała na zużycie, wytrzymała, niezwykle stabilna i ma długą żywotność. Krojenie jest staranne i znakomite, niezależnie od tego, czy rozpoczynasz przetwarzanie, porcjowanie mięsa, krojenie owoców, warzyw czy ciastek. Dzięki kolekcji ostrzeń na ostrzu, posiekane składniki nie pozostają na nim, co docenisz podczas krojenia serów, wędlin, warzyw i ziół. Ten nóż kuchenny ze stali damasceńskiej dedykowany jest nie tylko do użytkowania fachowego, ale także dla kucharzy-amatorów, domowych smakoszy i smakoszy. Ma całkowitą długość 31,5 cm i ostrze 17,5 cm. Jego ostrze tworzono z wysokiej jakości 67-warstwowej stali damasceńskiej (twardość 60 HRC - wg Rockwella). Dzięki szerokości ostrza można nim jeszcze rozgniatać ząbki czosnku albo przekładać posiekane składniki bezpośrednio na patelnię lub garnek. Rękojeść noża santoku tworzona jest z drewna pakka (pakkawood) - poddanego obróbce ciśnieniowej kompozytu drewna i żywicy, który jest jednostajny, wytrzymały na ciepło i wilgoć oraz na zużycie mechaniczne. Starczy po użyciu umyć nóż w ciepłej wodzie z mydłem, opłukać i wysuszyć. Uwaga, nóż jest ostry i nie jest zabawką, należy go używać wyłącznie do krojenia żywności. Jeżeli niezbędne jest naostrzenie ostrza, użyj młynka kuchennego, stalowego.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż kuchenny Santoku, stal damasceńska/pakka, 18,5 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.