Stal damasceńska to numer jeden użytkowany w wytwarzaniu wysokiej jakości noży. Powstaje z 2 stali o różnym składzie, które przez ogrzewanie łączy się w jedną całość, czego wynikiem jest unikalna konstrukcja ostrza o perfekcyjnych właściwościach. Stal damasceńska jest twarda, wytrzymała na zużycie, wytrzymała, szczególnie stabilna i ma długą żywotność. Krojenie jest staranne i świetne, niezależnie od tego, czy rozpoczynasz przetwarzanie, porcjowanie mięsa, krojenie owoców, warzyw czy ciastek. Dzięki szerokości ostrza można nim w dodatku rozgniatać ząbki czosnku. Ten nóż kuchenny ze stali damasceńskiej dedykowany jest nie tylko do stosowania mistrzowskiego, lecz także dla kucharzy-amatorów, domowych smakoszy i smakoszy. Ma całkowitą długość 33,5 cm i ostrze 20 cm. Jego ostrze wytworzono z wysokiej jakości 67-warstwowej stali damasceńskiej (twardość 60 HRC - wg Rockwella). Rękojeść noża wytwarzana została z drewna pakka (pakkawood) – poddanego obróbce ciśnieniowej kompozytu drewna i żywicy, który jest stabilny, wytrzymały na ciepło i wilgoć, a także odporny na zużycie mechaniczne. Starczy po użyciu umyć nóż w ciepłej wodzie z mydłem, opłukać i wysuszyć. Uwaga, nóż jest ostry i nie jest zabawką, należy go używać wyłącznie do krojenia żywności. Jeżeli potrzebne jest naostrzenie ostrza, użyj młynka kuchennego, stalowego.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nóż kuchenny, stal damasceńska/pakka, 20,5 cm. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.