Zdjęcia produktu
Niestety na chwilę obecną w naszej bazie nie ma sklepów posiadających {produkt} w magazynie. Prosimy spróbować ponownie później.
Tojiro Atelier VG-10
Japoński nóż o wszechstronnym zaimplementowaniu, asygnowany najczęściej do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ ma cienkie ostrze, perfekcyjnie się również sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. pokaźna klinga usprawnia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki albo na patelnię.
VG10 została opracowana przez Takefu Special Steel, firmę założoną w 1954 roku i znaną z produkcji laminowanej stali wykorzystywanej w produkowaniu noży. W swej ofercie mają szereg stali „serii V”, takich jak V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1, a także kolekcję „V Gold”, która obejmuje VG10. Przez wyjątkowo restrykcyjną politykę eksportową praktycznie wszystkie noże (lub ich głownie) muszą być tworzone w Japonii. Taka zawartość chromu klasyfikuje tą stal jako nierdzewną, lecz dodatki molibdenu, wanadu I kobaltu powodują że ma ponadprzeciętną agresję i pozwala hartować się nawet do 64 HRC, przy czym typowo zostaje na poziomie 60-61 HRC. Niepodatność VG-10 na rdzę i patynę że noże kuchenne z tej stali są jednymi z najpraktyczniejszych na start przygody z japońskimi nożami, też sprawdzą się jako podarunek.
Skład stali:Węgiel: 1%
Chrom: 15%
Molibden: 2%
Wanad: 0,2%
Kobalt: 1,5%
W naszym rankingu znajduje się 0 promocyjnych ofert w cenie 0,00 zł.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm Galeria Home, TA-SA170. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.