Zdjęcia produktu
Niestety na chwilę obecną w naszej bazie nie ma sklepów posiadających {produkt} w magazynie. Prosimy spróbować ponownie później.
Tojiro Atelier VG-10
najistotniej wszechstronny nóż kuchenny, dedykowany do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania zróżnicowanych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, eliminowaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. przeciętnej długości ostrze pozwala kroić pokaźniejsze płaszczyzny i zapewnia całkowitą kontrolę nad nożem.
VG10 została opracowana poprzez Takefu Special Steel, markę założoną w 1954 roku i znaną z produkcji laminowanej stali stosowanej w produkcji noży. W swojej ofercie mają szereg stali „kolekcji V”, takich jak V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1 oraz serię „V Gold”, która obejmuje VG10. Przez wyjątkowo restrykcyjną politykę eksportową praktycznie wszystkie noże (lub ich głownie) muszą być wyprodukowane w Japonii. Taka zawartość chromu klasyfikuje tą stal jako nierdzewną, lecz dodatki molibdenu, wanadu I kobaltu sprawiają że ma ponadprzeciętną agresję i pozwala hartować się choćby do 64 HRC, przy czym na ogół zostaje na poziomie 60-61 HRC. Niepodatność VG-10 na rdzę i patynę iż noże kuchenne z tej stali są jednymi z najpraktyczniejszych na start przygody z japońskimi nożami, też sprawdzą się jako podarek.
Skład stali:Węgiel: 1%
Chrom: 15%
Molibden: 2%
Wanad: 0,2%
Kobalt: 1,5%
W naszym rankingu znajduje się 0 promocyjnych ofert w cenie 0,00 zł.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Atelier classic vg-10 nóż szefa kuchni 18 cm galeria home. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.