Mlecznik z uchwytem wytworzony ze stali rdzoodpornej. Funkcjonalny dziubek, który pozwoli odmierzyć odpowiednią ilość śmietanki albo mleka. Pasuje z każdą zastawą stołową. PRZYDATNY - Mlecznik jest przydatny do serwowania lub podgrzewania mleka albo śmietanki do kawy.
Mlecznik ma rozmiary 9 x 6 x 6 cm i objętość 150 ml. MocnY - wytwarzany z najwyższej jakości stali nierdzewnej w srebrnym odcieniu. Mlecznik jest solidny i wytrzymały. WygodnY W używanIU - ergonomiczny dziubek oraz wygodny uchwyt, który ułatwi przenoszenie, a także nalewanie.
użytecznY - Mlecznik pasuje do ubijania mleka, co pozwala stworzyć piankę mleczną do kaw z mlekiem, takich jak cappuccino czy latte. DekoracyjnY - Mlecznik będzie stanowić piękną dekorację stołu, a także kuchni.
nadaje się do każdej zastawy stołowej. Dzbanuszek na mleko w całości produkowany ze stali rdzoodpornej. Pozwoli odmierzyć odpowiednią liczba mleka albo śmietanki do ulubionej kawy. Stanowczo przydatny do serwowania,na dodatek spieniania mleka.
pięknie pokazuje się na stole. Wspaniale komponuje się z inną zastawą stołową. Oryginalny towar czeskiej marki Orion. Stworzono zgodnie z europejskimi standardami. Jak spienić idealnie mleko? Zimne mleko należy nalać do dzbanuszka.
Należy pamiętać żeby nie było go zbyt dużo – spienione mleko rozszerzy swoją objętość dwukrotnie, więc musi mieć dla siebie trochę miejsca. Dzbanuszek z mlekiem lekko przechylamy i wkładamy do niego dyszę – powinna znajdować się tuż pod powierzchnią mleka.
Włączamy urządzenie i wykonując dzbankiem koliste ruchy spieniamy mleko. Dysza powinna cały czas być tuż pod powierzchnią. Gdy mleko się już spieni i jego objętość się zwiększy, wówczas przesuwamy dyszę nieco głębiej, dzięki temu podgrzejemy dolną warstwę mleka.
nadzwyczajna temperatura to około 65°C – 70°C. W tej temperaturze rozpuszcza się zawarta w mleko laktoza, która nadaje mu słodki smak. Wyższa temperatura spowoduje ścięcie białka i spienienie się Wam nie uda.
Bariści używają niekiedy specjalnych termometrów wkładanych do dzbanków. Pewnie takiego nie macie, więc po prostu przerwijcie podgrzewanie kiedy dzbanek zrobi się nieprzyjemnie gorący. Na koniec zastukajcie w dzbanek by banieczki mleka nieco opadły.
Gotowe! Mleko można dolać do espresso i zrobić cappuccino, latte lub inną kawę.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Stalowy mlecznik, dzbanek, dzbanuszek na mleko, miarka, 150 ml. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.