Rondel Vikos – poręczny pomocnik każdego mistrza kuchni W czym ugotować budyń albo roztopić czekoladę do ciasta? Można użyć zwykły garnek,krótkie uchwyty ekspresowo się nagrzeją i trzymanie naczynia podczas mieszania będzie uciążliwe. Do tych, a także innych celów kulinarnych polecamy rondel Vikos o obszerności 1,6 l. Wysoki garnek znakomicie nadaje się do obróbki cieplnej produktów, które pryskają w trakcie wrzenia albo mają tendencję do wykipienia. Długa rączka chroni przed poparzeniem i ułatwia miksowanie potrawy. Gotową zawartość możesz wygodnie przelać na talerz lub do słoika, korzystając z dwóch lejków. Dzięki antyprzyczepnej powłoce Qualum Basic czeka Cię gotowanie bez stresu – rondel nieprzywierający zapobiega przypaleniu i rozpadaniu się potraw. Rondel ma wielowarstwowe dno, dzięki któremu garnek równomiernie się nagrzewa i dłużej utrzymuje temperaturę. Naczynie zostało tworzone ze stali rdzoodpornej 18/0, więc nie mieści niklu i wykazuje silne atrybuty ferromagnetyczne. Nawet zwykły rondel do mleka będzie ozdobą kuchni – możesz zawiesić go nad wyspą razem z innymi garnkami albo na relingu nad blatem. Ze względu na nieprzywierającą powłokę garnek genialnie sprawdzi się w gotowaniu karmelu, sosów, dżemu czy polewy do ciast.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Rondel Vikos. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.