Wielofunkcyjny kociołek wytworzony z odlewu żeliwa. Materiał garnka kempingowego zagwarantuje długookresowe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu. Garnek rewelacyjny do potraw jednogarnkowych, do korzystania przez cały rok nie tylko w plenerzejeszcze w kuchni na kuchenkach i piekarniku. Kociołek żeliwny składający się z: Pokrywy grillowej (pełni funkcję patelni) Garnka Podstawy z nóżkami (pasuje pod garnek albo pokrywkę) Garnek, pokrywka - patelnia z funkcją grilla można wykorzystać: jako kociołek do postawienia do ognia, jako grill do postawienia na żar na podstawie, jako grill do postawienia na stojaku do ognia, jako samodzielny garnek do wykorzystywania na płytach kuchennych (gaz, INDUKCJA, halogenowa, elektryczna i inne), jako patelnia grillowa do stosowania na płytach kuchennych, jako samodzielny garnek do wykorzystywania w piekarniku, jako patelnia grillowa do korzystania w piekarniku, właściwości: Postęp staje się tradycją - żeliwo, niezwykle długo utrzymuje ciepło, Kociołek z żeliwa jest wyjątkowo wytrzymały i długowieczny, Żeliwo gwarantuje długookresowe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu, Można stosować w piekarniku, na kuchenkach i na ognisku, W zestawie pokrywka z funkcją patelni grillowej, podstawa z przykręcanymi nóżkami, żeliwny kociołek, prosty w utrzymaniu w czystości. Rozmiary: Wysokość 29 cm Wysokość nóżek 14 cm Średnica kociołka 23 cm Średnica otworu kociołka/patelni grillowej 26 cm Waga 8,9 kg pojemność: 5l Przed pierwszym zastosowaniem natłuścić. Żeby uniknąć rdzewienia należy polikwidować wszystkie opakowania i etykiety. Umyć garnek w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń, a następnie spłukać i starannie wysuszyć. Lubiane potrawy, które przyrządza się w kociołku to bogracz, czyli zupa gulaszowa lub pieczonki - prażonki. Także warto spróbować żeberka w kapuście, golonkę w piwie albo leczo albo gulasz grzybowy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kociołek żeliwny garnek myśliwski 5l kh-1732 wielofunkcyjny. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.