linia Patisserie to odpowiedź na potrzeby najbardziej wymagających kucharzy specjalizujących się w wypiekach ciast i słodkościach. Obfity asortyment, rozmaite wielkości, obszerności i kształty, a przeważnie najwyższej jakości materiały, z których formy są stworzone zapewniają nam, że pieczenie stanie się proste i przyjemne.
Wszystkie formy serii Patisserie wykonane są z najwyższej jakości bezpiecznej dla zdrowia cienkiej stali, która to powleczona jest z obu stron warstwą powierzchni nieprzywierającej patentu producenta Ballarini.
Powierzchnia ta pod nazwą CORTAN zezwala na pieczenie bez ryzyka przywierania ciast. Nie posiada ona w sobie żadnych szkodliwych dla zdrowia substancji a w szczególności PFOA, związków niklu czy także metali ciężkich.
Produkcja w Unii Europejskiej, we włoskiej fabryce Ballarini gwarantuje, że produkty Patisserie są bezpieczne dla zdrowia i spełniają wszelkie jakościowe normy. Forma intuicyjne otwieranie z boku pozwalające na przystępne i sprawne wyjmowanie wypieków.
Występuje w dwóch konfiguracjach dna: tradycyjne płaskie,, a także drugie ze stożkiem w środku zezwalającym na alternatywny wygląd wypieku. Dostępna jest w 3 podstawowych wymiarach: 24, 26 i 28 cm. Artykuł nie pasuje do stosowania mistrzowskiego i przemysłowego.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Patisserie 24 cm 1AG750.24. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.